U hebt voor de installatie van UNIT4 Multivers twee mogelijkheden:
1. U kunt UNIT4 Multivers installeren voor gebruik op één enkele (‘stand alone’) PC(Desktop-installatie), of
2. u kunt UNIT4 Multivers installeren voor gebruik in een netwerk, waarbij meerdere gebruikers vanaf hun eigen PC met UNIT4 Multivers kunnen werken.
Ook als u slechts één gebruiker hebt kunt u UNIT4 Multivers op een Server en Cliënt installeren. Daarbij is er verschil tussen een Server-installatie op een SQL-Server voor Windows 2000/XP/2003/Vista/7, een Novellenetwerk of een Citrix-installatie. Op de Server wordt altijd ook een Cliënt geïnstalleerd.
In het eerste geval hoeft u alleen een zogenaamde Desktop installatie (lokale installatie) vanaf Cd-rom uit te voeren. In het tweede geval moet u eerst een Server en Cliëntinstallatie uitvoeren (zie paragraaf 1.7) Daarna voert u op de Pc’s in het netwerk (de werkstations), een Cliënt- of werkstationinstallatie uit.

Als u al met een oude versie gewerkt hebt
Een eventueel al aanwezige, oudere versie van UNIT4 Multivers wordt automatisch overschreven door de nieuwe versie. U hoeft de oude versie dus niet apart te verwijderen. Belangrijke gegevens (administraties en gebruikers) worden automatisch in de nieuwe versie overgenomen.
Als oude bestanden een ‘upgrade’ moeten ondergaan, bijvoorbeeld omdat de indeling van de bestanden aangepast is, dan meldt het programma dit als u de nieuwe versie van UNIT4 Multivers opstart. U kunt de oude bestanden dan automatisch laten ‘upgraden’ naar het bestandsformaat van de nieuwe versie.

Let op!
Door alle controles en de grote hoeveelheid gegevens die tijdens de installatie uitgevoerd en gekopieerd moeten worden, kan de installatie met de nieuwe installatieprocedure wat langer duren dan u gewend was bij eerdere versies.

Let op!
In een enkel geval kan het zijn dat tijdens de installatie het installatieproces stopt omdat bestanden niet benaderd of verwijderd kunnen worden. Dan kan uw virusscanner de oorzaak zijn. Schakel in dat geval uw virusscanner en eventuele anti-spywareprogramma’s tijdelijk uit en start de installatie opnieuw.