Open het zoekscherm door op het icoon met het vergrootglas  te klikken, of gebruik de sneltoets F4.

Klik op ‘Aanpassen’ . Er verschijnt nu het dialoogvenster ‘Selectie zoekschermvelden’. In het kader aan de rechterkant ziet u alle kolommen die op dit moment in het zoekscherm getoond worden. Aan de linkerkant ziet u alle kolommen die u nog kunt toevoegen aan het zoekscherm.

Voeg een veld toe aan het zoekscherm door het (links) te markeren en vervolgens op [>] te klikken. De kolomnaam wordt verplaatst naar de lijst aan de rechterkant. Verwijder een kolom uit een zoekscherm door het (rechts) te markeren en vervolgens op [<] te klikken. De kolomnaam wordt verplaatst naar de lijst aan de linkerkant. Wilt u alle kolommen toevoegen, dan kunt u op [>>] klikken. Wilt u alle kolommen uit het zoekscherm verwijderen, dan klikt u op [<<]

U kunt de knoppen (aan de rechterkant van het scherm) gebruiken om items naar boven of naar beneden te verplaatsen. Markeer een item, en druk vervolgens op één van deze knoppen.

Klik op [OK] om de wijzigingen aan het zoekscherm te bevestigen, of op [Annuleren] om de wijzigingen niet door te voeren. U kunt de volgorde van de kolommen ook in het zoekscherm zelf wijzigen. Open het zoekscherm en selecteer de kolom die u wilt verplaatsen door met de muis op de kolomkop te gaan staan. De cursor verandert nu in een ’tabelblokje’. Klik met de linker muisknop en sleep de kolom naar de gewenste plaats.