Binnen UNIT4 Multivers kunt u meer als één administratie voeren. U kunt bijvoorbeeld een nieuw opgerichte BV of een holding in uw administratie opnemen.

Wanneer u een nieuwe administratie aanmaakt heeft u de volgende keuze mogelijkheden:

1.    een ‘leeg’ bedrijf’;

2.    een ‘demobedrijf”;

3.    een ‘modelbedrijf’.

 

Bij het aanmaken van een demonstratiebedrijf, wordt een administratie aangemaakt waarin de meeste stamgegevens al zijn ingevoerd. Zo zijn onder andere al boekjaren, dagboeken en het rekeningschema aangemaakt en is een aantal voorbeeldmutaties ingevoerd. U hebt hiermee de beschikking over voorbeelden van de inrichting en het werken met UNIT4 Multivers . U kunt bijvoorbeeld de ingevoerde stamgegevens van het demonstratiebedrijf aanpassen en uitbreiden zodat u de specificaties van uw eigen administratie inbrengt. U hebt daarmee een ‘sjabloon’ gemaakt van uw eigen administratie. Maak dan vervolgens van dit sjabloon een ‘modelbedrijf’ aan. Een modelbedrijf is een sjabloon waarmee andere bedrijven kunnen worden aangemaakt.

 

Door van dit sjabloon een nieuw bedrijf (modelbedrijf) aan te maken, kunt u het vervolgens als uw eigen administratie gaan gebruiken. Er wordt met UNIT4 Multivers ook altijd een modelbedrijf meegeleverd. Dit sjabloon wordt automatisch geselecteerd als u zelf nog geen eigen sjablonen hebt aangemaakt.

U gebruikt het aangemaakte modelbedrijf dan als startpunt van uw eigen administratie door een nieuw ‘modelbedrijf’ aan te maken op basis van het gemaakte sjabloon.

In een modelbedrijf zitten de gewenste stamgegevens en liggen de voornaamste elementen al vast (bijvoorbeeld de dagboeken, het rekeningschema, de grootboekrubricering, en de Btw-scenario’s). U kunt in een ‘eigen’ modelbedrijf al zoveel vastleggen als u zelf wilt.

U kunt ook een ‘leeg’ bedrijf aanmaken. Een leeg bedrijf heeft nog geen stamgegevens en u zult eerst alle stamgegevens moeten invoeren voordat u met de administratie aan de slag kunt. Wel kunt u hiermee uw administratie vanaf de start geheel naar uw wensen en eisen inrichten. Uiteraard kunt u ook van een op deze wijze ingerichte administratie een ‘modelbedrijf’ aanmaken en als sjabloon voor uw andere administraties gebruiken.

 

Start Unit4 Multivers

1.    Klik in het venster ‘Openen administratie’ op ‘Nieuw’, of maak de keuze ‘Nieuw’ in het menu ‘Bestand’. U kunt ook op onder de UNIT4-knop of in de werkbalk ‘Snelle toegang’ klikken

2.    Geef het soortbedrijf op dat u wilt aanmaken.

3.    Vul na het aanmaken van het bedrijf direct het boekjaar en de bedrijfsgegevens in.