Herkent u het? Elke maand facturen handmatig ophalen uit verschillende portalen, zoals die van Vodafone, Ziggo en Bol.com. U moet inloggen, factuur opzoeken, downloaden en opslaan. Misschien print u ze wel om deze vervolgens handmatig in te voeren in uw boekhoudpakket? Dit kost niet alleen veel tijd, ook is de kans op fouten groter. Of u vergeet het en raakt ze zelfs kwijt.  Het gebeurt dagelijks. In dit artikel leggen wij u uit dat het ook anders kan, heel snel en simpel met e-factureren.  

Wat is e-factureren en UBL?

Inmiddels een veelgehoorde term en super actueel. E-factureren is het digitaal versturen en verwerken van facturen. Een e-factuur ziet er uit als een gewone factuur, maar bevat daarnaast codes. Hierdoor is het voor computers mogelijk om precies uit te lezen wat erop staat, zoals de klant of leverancier, wat voor bedrag, btw en rekeningnummer. Het gaat een stap verder dan het digitaal versturen en ontvangen van een pdf-factuur.

Wat is UBL?

UBL staat voor (Universal Business Language) en is een standaard bestandsformaat waar alle factuurgegevens, ongeacht de leverancier, altijd uniform in staan. Doordat alles standaard en uniform is, is het mogelijk dat verzender en ontvanger facturen kunnen uitwisselen zónder handmatige invoer.

Hoe werkt het?

Het proces gaat volledig automatisch, het is snel, simpel en 100% veilig! 

Facturen komen op verschillende manieren bij u binnen

Facturen komen op allerlei manieren bij u binnen. In uw mailbox, in een portaal waar u ze op moet halen, als pin-of kassabonnetjes of misschien nog wel per post.

Met slimme software kunnen we alle facturen via een slimme e-mail inbox direct als boeking verwerken in uw administratie. Haal facturen automatisch op uit portalen, vraag uw leveranciers facturen in UBL formaat te sturen en we boeken ze automatisch voor u. U hoeft dan alleen nog maar de complexe facturen en/of goedkeuringsprocessen te verwerken via bijvoorbeeld Unit4 Basecone of PaperLess.

 

Het stroomschema hiernaast geeft u een beeld van het proces.

 

Voorkom de ergernissen van ontbrekende boekstukken in uw administratie!

 

Wat moet u doen om dit te activeren?

Nadat u bij ons hebt aangegeven dat u graag op deze manier wilt werken, hoeft u slechts eenmalig een koppeling te maken met uw leveranciers via Storecove, en het werkt.

 

Meer informatie over e-factureren aanvragen

Vul onderstaande gegevens in en wij sturen u meer informatie over e-factureren.