Direct iemand spreken: 0493-680685

Herkent u het? Elke maand facturen handmatig ophalen uit verschillende portalen, zoals die van Vodafone, Ziggo en Bol.com. U moet inloggen, factuur opzoeken, downloaden en opslaan. Misschien print u ze wel om deze vervolgens handmatig in te voeren in uw boekhoudpakket? Dit kost niet alleen veel tijd, ook is de kans op fouten groter. Of u vergeet het en raakt ze zelfs kwijt.  Het gebeurt dagelijks. In dit artikel leggen wij u uit dat het ook anders kan, heel snel en simpel met e-factureren.  

Wat is e-factureren en UBL?

Inmiddels een veelgehoorde term en super actueel. E-factureren is het digitaal versturen en verwerken van facturen. Een e-factuur ziet er uit als een gewone factuur, maar bevat daarnaast codes. Hierdoor is het voor computers mogelijk om precies uit te lezen wat erop staat, zoals de klant of leverancier, wat voor bedrag, btw en rekeningnummer. Het gaat een stap verder dan het digitaal versturen en ontvangen van een pdf-factuur.

Wat is UBL?

UBL staat voor (Universal Business Language) en is een standaard bestandsformaat waar alle factuurgegevens, ongeacht de leverancier, altijd uniform in staan. Doordat alles standaard en uniform is, is het mogelijk dat verzender en ontvanger facturen kunnen uitwisselen zónder handmatige invoer.

Hoe werkt het?

Het proces gaat volledig automatisch, het is snel, simpel en 100% veilig! 

Facturen kunnen op drie manieren bij u binnenkomen, via Storecove, Peppol en de overige facturen zoals pdf of bonnetjes per e-mail of post. De applicaties zorgen er samen voor dat de bestanden worden doorgestuurd naar een slimme e-mailinbox en van daaruit wordt er bepaald wat ermee moet gebeuren. Direct doorboeken in uw administratie of via Unit4 Basecone aanbieden indien er iets niet klopt of aangevuld moet worden.Het stroomschema hiernaast geeft u een beeld van het proces.

U kunt het niet meer vergeten of kwijtraken en er zijn geen ontbrekende boekstukken in uw administratie!

Wat moet u hiervoor doen?

U hoeft slechts eenmalig een koppeling te maken met uw leveranciers via Storecove, en het werkt. Storecove faciliteert ook uw Peppol aansluiting en Unidis de rest.

Meer informatie over e-factureren aanvragen

Vul onderstaande gegevens in en wij sturen u meer informatie over e-factureren.