Nog steeds denken veel bedrijven omdat ze te klein zijn, niet voldoende omzet genereren of dat het juist wel prima gaat zo optimalisatie voor hen geen toegevoegde waarde biedt. Maar dat is zeker niet waar! Het loont wel degelijk om optimalisatie mogelijkheden te onderzoeken. 

Ik begrijp eigenlijk niet waarom mensen zo denken. Misschien uit angst? Angst voor verandering of het wegvallen van werkzaamheden. Of omdat ze gewoon niet weten hoe ze het aan moeten pakken? En ook lastig kunnen inschatten wat het oplevert? En wat dacht je van weerstand? Weerstand van de interne organisatie? Onderschat dat niet.

Maar als jij als ondernemer of manager: 
je organisatie wilt laten GROEIENkosten wilt BESPARENMEER wilt DOEN met hetzelfde aantal mensen,
FOUTEN wilt MINIMALISEREN en de MARGE wilt VERGROTENDan moet je ACTIE ONDERNEMEN!

“Als je doet wat je deed, 

dan krijg je wat je kreeg” 

Albert Einstein

Optimalisatie van bedrijfsprocessen is niet de oplossing van één van bovenstaande punten, het is de oplossing voor alle bovenstaande punten!  

Want als jij gaat optimaliseren, dan ga je verspilling uit de organisatie halen. Dat bespaart tijd en kosten.
Als je meer tijd hebt, kun je meer doen met hetzelfde aantal mensen. Als je kosten bespaart kun je de marge vergroten en kan je bedrijf groeien. Maar ook gaan handelingen automatisch waardoor er minder fouten gemaakt worden. 

Ben je te klein of heb je niet voldoende omzet? Juist als je een kleinere onderneming hebt, wat betekent dat je minder mankracht hebt, of minder liquide middelen, dan is efficiëntie des te belangrijker!

Dus of je nu groot of klein bent, veel of weinig omzet draait, nu is het tijd om je business een boost te geven door optimalisatie!

Ben je nieuwsgierig naar voorbeelden? 

Download de whitepaper en krijg voorbeelden die jouw business een boost kunnen geven!