Multivers versie 12.3 is recent beschikbaar gekomen.

Werk je online dan is je omgeving automatisch bijgewerkt naar de nieuwste versie.

Werk je offline, met lokaal geïnstalleerde software? Dan kun je de nieuwe versie bij ons aanvragen door een bericht te sturen naar service@unidis.nl.

Hieronder lees je meer over de aanpassingen in deze versie.

In dit release notes document vind je alle info over deze versie. (inmiddels is de meest recente versie 12.3.0.2, verschenen in april)

Audittrail

Vanaf deze release worden wijzigingen in een IBAN en/of een bankrekening van debiteuren en crediteuren gelogd in Multivers. Er wordt vastgelegd welke gebruiker wanneer een IBAN en/of een bankrekening heeft toegevoegd, gewijzigd of verwijderd. Ook door de API worden deze wijzigingen gelogd.

Referentie Grootboek Schema

Vanaf deze release wordt versie 3.2 van het Referentie Grootboek Schema ondersteund. In onderhoud grootboekrubricering kunt u deze versie inlezen door het gewenste schema (1, 2 of 3) te selecteren en daarna op de knop RGS te drukken.

Naast een aantal grotere wijzigingen, bevat de release ook verschillende kleine verbeteringen:

  • Multivers schermen die een webpagina openen hebben een moderner uiterlijk gekregen. Deze schermen zijn aangepast om de beveiliging in de toekomst te kunnen waarborgen.
  • Het is niet meer mogelijk om e-facturen te versturen via de oude Peppol provider. Hiervoor zijn de schermen aangepast.
  • De online help is geactualiseerd.
  • Changes opgelost.

Vanwege uitbreidingen in Multivers, API en Boekhoud Gemak bevat deze release databasewijzigingen waardoor alle administraties moeten worden bijgewerkt.