Multivers versie 12.2.1.14 is eind 2021 beschikbaar gekomen.

Hieronder lees je meer over de aanpassingen in deze versie.

In dit release notes document vind je behalve deze versie ook info  over de eerdere versies.

Werk je online dan is je omgeving automatisch bijgewerkt naar de nieuwste versie.

Werk je offline, met lokaal geïnstalleerde software? Dan kun je de nieuwe versie bij ons aanvragen door een bericht te sturen naar service@unidis.nl.

Nieuw access point voor elektronisch factureren

Vanaf 1 februari 2022 is het niet meer mogelijk met het huidige access point elektronische facturen via het Peppol netwerk te versturen. In het onderdeel Bedrijfsgegevens is een nieuw tabblad “Efactureren” toegevoegd. In dit tabblad moet je je huidige Peppol registratie beëindigen. Deze optie is alleen zichtbaar wanneer in “Extra | Opties” op het tabblad “Diversen” de gebruikersnaam en wachtwoord voor Peppol toegang is ingevuld.
Omdat Software Gemak onderdeel is van Exact, maken ze gebruik van het access point van Exact. Hiervoor dien je jezelf bij Exact te registreren. Met het aanmaken van een Exact account wordt automatisch een Peppol account voor je aangemaakt. Nadat je Peppol account is geverifieerd, kunt je je Peppol account activeren en kun je (weer) elektronische facturen versturen via het Peppol netwerk.
Het aanmaken van een Exact account en het activeren van je Peppol account wordt toegelicht in dit document.

Registratienaam KvK (alleen voor Nederlandse administraties)

Voor de verificatie van uw Peppol account moet de bedrijfsnaam zoals die is geregistreerd bij de KvK worden vastgelegd. In het tabblad Diversen van het onderdeel Bedrijfsgegevens is hiervoor het veld Registratienaam toegevoegd.

Overzicht van de opgeloste changes

Bij sommige changes staat kort vermeld welke oplossing gekozen is. Als er alleen een omschrijving opgenomen is, is de melding opgelost zonder dat het gebruik of de berekening is gewijzigd. Is er geen changenummer, is het een interne bevinding.

Change DFCT0034751

Omschrijving
In factuuropdrachten met gefactureerde uren van regie projecten wordt de datum correct gevuld.

Change DFCT0035249

Omschrijving
Probleem bij Importeren II in Multivers 12.2.1.13 is opgelost.