Microsoft heeft in 2019 aangekondigd dat de Outlookkoppelingen met Office 365 o.b.v. de geïmplementeerde authenticatie methode gaat verdwijnen. Covid-19 heeft er tot op heden voor gezorgd dat dit nog niet is uitgevoerd. Mocht je de koppeling gebruiken via Office 365 dan zul je hier op korte termijn geen last van ondervinden. Wel willen we meegeven dat met onderstaande rekening gehouden dient te worden:

Klanten die op dit moment de koppeling hebben i.c.m. een Exchange omgeving (eigen of gehost in datacenter) ondervinden geen hinder van bovenstaande. Echter, op het moment van overstappen naar Office 365 vervalt de mogelijkheid om de Outlookkoppeling te gebruiken. De koppeling i.c.m. Office 365 werkt alleen nog bij klanten die deze al gebruiken. Voor nieuwe Office 365 klanten wordt deze mogelijkheid NIET meer beschikbaar gesteld door Microsoft.

Klanten die al Office 365 gebruiken i.c.m. de Outlookkoppeling kunnen voorlopig op dezelfde manier blijven werken. Dit blijft werken totdat Microsoft er mee stopt. Dat zullen ze 12 maanden van te voren aangeven.

CRM en Mobile Sales blijven uiteraard gewoon werken!