Ondersteuning op Unit4 Business Connector (UBC) zal gaan stoppen

De UBC was van oudsher de techniek om Unit4 Multivers te koppelen met andere software. Omdat de onderliggende techniek door Microsoft niet meer ondersteund zal worden in de nabije toekomst, is Unit4 voornemens om de ondersteuning op de UBC ook te gaan stoppen.

Men heeft momenteel als einddatum 31-12-2020 in gedachten, maar in overleg met partners en klanten zal nader bepaald worden of dit realistisch en haalbaar is.

De nieuwere koppelmethodes API en Web API worden wel ondersteund en actief verder ontwikkeld.

Zijn de onderstaande situaties op jou van toepassing?

Per situatie laten we je weten wat er nu bekend is en wat je eventueel zelf moet doen.

Wil je in algemene zin meer weten over de actuele koppelmogelijkheden van Unit4 Multivers? We hebben ze hier voor je op een rij gezet.

 

 

Situatie 1: je hebt een koppeling tussen Unit4 Multivers en andere software

Unidis noch Unit4 kunnen zien welke techniek er voor jouw koppeling gebruikt is. We adviseren je om snel contact op te nemen met de leverancier van je koppeling en hen te vragen of gebruik gemaakt wordt van de Unit4 Business Connector (UBC). Je leverancier kan een webinar volgen over de mogelijkheden om de UBC koppeling te vervangen door een API koppeling. Klik hier om je aan te melden voor het webinar.

Je leverancier kan via deze pagina contact opnemen met Unit4 en daar developers documentatie inzien: https://www.unit4multivers.nl/voor-wie/integratiepartner

Situatie 2: je gebruikt TaskManager

TaskManager gebruikt al zoveel mogelijk de API voor connecties met Unit4 Multivers, maar er zijn nog enkele functies aanwezig die de UBC gebruiken. Dat komt omdat deze functies niet of niet voldoende in de API aanwezig zijn. Je hoeft zelf niets te doen, Unidis en de makers van Taskmanager bespreken actief met Unit4 wat we nodig hebben om de UBC in Taskmanager te vervangen door de API. We houden je op de hoogte waar nodig.

Situatie 3: je gebruikt één of meerdere oplossingen uit de Plus Serie

Een aantal producten uit de Plus Serie maakt nog gebruik van de UBC. Deels van oudsher, deels omdat de API niet of niet voldoende functies aanbiedt voor de werking van de oplossingen. Je hoeft zelf niets te doen, Unidis en de fabrikant van de Plus Serie gaan met Unit4 kijken naar de mogelijkheden om de UBC in deze oplossing te vervangen door de API. We houden je op de hoogte.