Webinar Unit4 Multivers Web voor accountants

Op donderdag 6 december 2018 gaven wij een webinar over Unit4 Multivers Web voor medewerkers van accountantskantoren. Gedurende dit webinar zijn er enkele vragen gesteld. Onderstaand vind je een overzicht van alle vragen en antwoorden. 

Klik hier om het hele webinar nog eens terug te kijken. 

 

Waar in de instellingen pas je het nummer van de inkopen aan en wordt bij een jaarwissel bijvoorbeeld naar 2019 het nummer aangepast naar 19 ipv 18?

Dit kan bij Instellingen |  Basisgegevens | Reeksen

De functionaliteit van de jaarwissel zal vanaf 13 december aanwezig zijn. Naar alle waarschijnlijkheid zal de reeks niet automatisch aangepast worden van 18 naar 19, maar zal, net als in Unit4 Multivers, deze reeks handmatig ingesteld moeten worden.

Zit er bij de inkoopfactuur een Basecone reference link?

Ja, dat is mogelijk. 

Hoe zit het met de automatisch gelegde koppeling tussen salarisverwerkingspakket en Unit4 Multivers?

De administratie is niet gewijzigd, dus de koppelingen ook niet. Als de loonjournaalpost automatisch vanuit het salarisverwerkingspakket geboekt werd in Unit4 Online dan is dit in Multivers Web niet anders.

De bankenkoppeling vervalt toch niet in Web?

De bankenkoppeling is met de overgang van Web niet komen te vervallen.

Kan de afgifte BTW doorgezonden worden?

Nee, dit is nu helaas nog niet mogelijk. 

De klant kan via dit programma niet meer zelf aangifte doen? 

Nee, dit is nu helaas nog niet mogelijk.

Is het al mogelijk om MVA te boeken en een MVA staat te printen?

Nee, Vaste Activa kan nog niet via Web geboekt worden. Gebruik de vaste activa module vanuit accounting in een aparte memoriaal boeking.

Is het niet mogelijk om – tijdens het boeken in het bankboek – de mutaties te bekijken op een grootboekkaart? Zo nee, komt die mogelijkheid er ook niet?

Het activeren van meerdere schermen is in ontwikkeling, en zal naar alle waarschijnlijk in de loop van 2019 gerealiseerd worden.

Gaat dat aangepast worden? Dat je niet twee schermen tegelijkertijd open gaan.

Het activeren van meerdere schermen is in ontwikkeling, en zal naar alle waarschijnlijk in de loop van 2019 gerealiseerd worden.