6 augustus 2019

Er is in Unit4 Multivers een speciaal programma beschikbaar om veiliggestelde bestanden (administraties of besturingsgegevens) terug te zetten. Een back-up kan alleen teruggezet worden als deze ook in Unit4 Multivers is gemaakt.

Let op!
Er mag niemand meer in de terug te plaatsen administratie aan het werk zijn (Multi-user omgeving). Je krijgt de vraag om een eventueel openstaande administratie te sluiten. Open ‘Beheer | Terugplaatsen database’

1.
Je kunt kiezen voor het terugzetten van een administratie (bijvoorbeeld MVL00002 + het bijbehorende logbestand) of van de besturingsgegevens (mvlmain.bkp + het bijbehorende logbestand). Je kunt ook een gecomprimeerde back-up vanaf een externe schijf of vanuit een lokale map terugplaatsen.

2.
Geef aan op welke locatie de back-upbestanden staan. Dit kan lokaal of op een server zijn.

Let op!
Unit4 Multivers zoekt naar zowel de veiliggestelde database als de bijbehorende logfile. Zonder de bijbehorende logfile kan de administratie niet worden teruggezet en zul je de hulp in moeten roepen van de servicedesk van Unidis.

3.
Klik op OK. Nu verschijnt de vraag of je de bestaande database wilt overschrijven.
Klik op Ja om de back-up terug te zetten. Nadat de back-up is teruggezet sluit het programma automatisch.
Als Unit4 Multivers de bestanden op de opgegeven locatie niet kan vinden of wanneer het logbestand ontbreekt, krijg je hiervan een melding.
Je kunt de administratie dan niet terugzetten. Controleer of het back-up-bestand en het bijbehorende logbestand op de opgegeven locatie staan.

Let op!
Bij het terugplaatsen van een administratie hoeft het administratienummer niet te bestaan. Er is de mogelijkheid om onderaan een vink aan te zetten, “afwijkend administratienummer”. Hiermee kun je dan een ander administratienummer gebruiken dan de originele administratie.