Tijdens het opslaan van een boeking in het inkoop- of verkoopboek kan een melding verschijnen over ‘Factuurcontrole’. Factuurcontrole biedt u de mogelijkheid om het totaalbedrag van de factuur in te voeren in het veld ‘Factuurcontrole’. Tijdens het opslaan van de boeking wordt dan gecontroleerd of de factuurregels juist zijn ingevoerd door het berekende factuurbedrag volgens de ingevoerde regels te toetsen aan het bedrag dat is ingevoerd in het veld ‘Factuurcontrole’.

Wanneer u UNIT4 Multivers versie 8.1.X heeft geïnstalleerd is de optie ‘Factuurcontrole’ standaard geactiveerd. Ingeval u geen gebruik wenst te maken van deze factuurcontrole en de melding bij het opslaan van de boeking hinderlijk vindt, is het mogelijk de factuurcontrole uit te schakelen.

Hiertoe gaat u naar menu Extra / Gebruikersparameters. Hier selecteert u de rubriek ‘Boekingsprogramma’s’. De onderste twee instellingen hebben betrekking op de factuurcontrole. Het gaat om de instellingen: ‘Controleer het factuurbedrag bij het boeken van inkoopfacturen / verkoopfacturen’. Door de vinkjes hier uit te zetten, wordt de factuurcontrole niet langer gebruikt en is de melding tijdens het opslaan van de boekingen verdwenen.