Binnen UNIT4 Multivers heeft u de mogelijkheid om een lay-out aan te passen aan bijvoorbeeld uw huisstijl door middel van het toevoegen van een logo. Gezien de tijd van het jaar willen veel bedrijven hun klanten het beste wensen voor het nieuwe jaar. Er wordt daarom ook veel gebruik gemaakt van het toevoegen van een extra regel op de factuur als bijvoorbeeld “Prettige feestdagen”.

Het toevoegen van een extra tekstregel op een lay-out kan als volgt (het voorbeeld is gebaseerd op een factuur lay-out):

1. Open het takenscherm en ga naar “Afdrukken facturen” of ga via het menu ‘Taken | Facturering/Verkoop | Afdrukken facturen’.
2. Doorloop de wizard tot u de knop “Formulieren” tegenkomt en klik op deze knop
3. In het volgende scherm selecteert u het betreffende formulier en klikt op de knop aanpassen.
4. De lay-out wordt geopend in de Gupta Report Builder.

Let op:

De Gupta Report Builder dient vooraf geregistreerd te worden, mocht u dit nog niet gedaan hebben dan kunt u d.m.v. het aanklikken van de knop “Register” uzelf registeren. Let hierbij op dat u een geldig e-mail adres invoert, hier wordt namelijk de activatiecode naartoe gestuurd. Als u de code heeft ontvangen kunt u d.m.v. het aankikken van de knop “Activate” de code invoeren. Het registeren van de Report Builder is kosteloos.

Het is verstandig wanneer u de lay-out heeft geopend deze direct onder een andere bestandsnaam op te slaan. Zo blijft uw originele factuur behouden.

5. Klik vervolgens op het icoon “Background text” en klik in de lay-out op de plek waar u de tekst wilt plaatsen op de factuur.
6. Als uw factuur uit meer dan één pagina bestaat kunt u ook aangeven dat de regel alleen op de laatste pagina zichtbaar zal zijn. Dit kunt u  aangeven door onder de “properties” van de tekst de formule LaatsteBlad().

7. Sla de factuur op sluit de Gupta Report Builder. U komt hierna weer terug in UNIT4 Multivers

U heeft nu de lay-out aangepast en opgeslagen. Nu kunt u in UNIT4 Multivers het formulier toevoegen en gebruiken. U stelt dit als volgt in:

8. Selecteer in de afdrukwizard een formulier nummer (u kunt hier bijvoorbeeld kiezen voor formulier 10). Klik daarna op de knop “Selecteren” en kies vervolgens de nieuwe lay-out.
9. Klik vervolgens op de knop “OK”
10. Pas het formulier nummer in de wizard aan naar het nummer waar u de factuur heeft geplaatst.

Wanneer u de factuur niet langer meer wenst te gebruiken kunt u het formulier nummer weer terug zetten op het oude nummer. Dan zal uw standaard lay-out weer gebruikt gaan worden.