Lay-out aanpassen met 6% btw

Binnen Unit4 Multivers heeft u de mogelijkheid om een lay-out aan te passen aan bijvoorbeeld uw huisstijl door middel van het toevoegen van een logo. In de bouwsector is nu tijdelijk een 6% regeling van kracht. Onderstaand voorbeeld geeft u een stappenplan hoe u de lay-out hierop aan kunt passen. Hiervan gaan we uit van de standaard factuurlay-out zoals deze door Unit4 Multivers meegeleverd wordt.

1. Open het takenscherm en ga naar “Afdrukken facturen” of ga via het menu ‘Taken | Facturering/Verkoop | Afdrukken facturen’.
2. Doorloop de wizard tot u de knop “Formulieren” tegenkomt en klik op deze knop
3. In het volgende scherm selecteert u het betreffende formulier en klikt op de knop aanpassen.
4. De lay-out wordt geopend in de Gupta Report Builder.

 Let op:
De Gupta Report Builder dient vooraf geregistreerd te worden, mocht u dit nog niet gedaan hebben dan kunt u d.m.v. het aanklikken van de knop “Register” uzelf registeren. Let hierbij op dat u een geldig e-mail adres invoert, hier wordt namelijk de activatiecode naartoe gestuurd. Als u de code heeft ontvangen kunt u d.m.v. het aankikken van de knop “Activate” de code invoeren. Het registeren van de Report Builder is kosteloos.

Wij raden u aan om de lay-out wanneer deze geopend is, direct onder een andere bestandsnaam op te slaan. Zo blijft uw originele factuur behouden. Sla het bestand op C:Program Files\UNIT4\UNIT4 Multivers\ETC\N

5. Klik vervolgens op het icoon “Background text” en klik in de lay-out op de plek waar u de tekst wilt plaatsen op de factuur.
6. Als uw factuur uit meer dan één pagina bestaat kunt u ook aangeven dat de regel alleen op de laatste pagina zichtbaar zal zijn. Dit kunt u  aangeven door onder de “properties” van de tekst de formule LaatsteBlad().
7. Sla de factuur op sluit de Gupta Report Builder. U komt hierna weer terug in Unit4 Multivers

U heeft nu de lay-out aangepast en opgeslagen. Nu kunt u in Unit4 Multivers het formulier toevoegen en gebruiken. U stelt dit als volgt in:

8. Selecteer in de afdrukwizard een formulier nummer (u kunt hier bijvoorbeeld kiezen voor formulier 10). Klik daarna op de knop “Selecteren” en kies vervolgens de nieuwe lay-out.
9. Klik vervolgens op de knop “OK”
10. Pas het formulier nummer in de wizard aan naar het nummer waar u de factuur heeft geplaatst.

Wanneer u de factuur niet langer meer wenst te gebruiken kunt u het formulier nummer weer terug zetten op het oude nummer. Dan zal uw standaard lay-out weer gebruikt gaan worden.

Uiteraard kunt u nog meer wijzigingen in de factuur aanbrengen, denkt u hierbij bijvoorbeeld aan het toevoegen van uw bedrijfslogo of het aanpassen van het lettertype.

Mocht u nog meer vragen hebben m.b.t. het aanpassen van de factuurlay-out dan kunt u contact opnemen met onze servicedeskmedewerkers.