Standaard is de basis voor uw kantoor

De rol van accountant is sterk aan het veranderen naar een meer adviserende rol. Om de adviserende rol nog klantgerichter op te kunnen nemen is het belangrijk dat de boekingen zo efficiënt mogelijk geadministreerd worden. Een standaard administratie is hiervoor de basis.

Individuele administraties binnen het kantoor

Ik kom veelvuldig bij verschillende administratie- en accountantskantoren voor een controle op de basis administratie. Veel kantoren werken niet met een standaard administratie en hebben voor elke cliënt een individuele administratie met o.a. een uniek grootboekrekeningschema en btw-codes. Ieder kantoor heeft een eigen werkwijze en dat is prima, maar ook binnen het kantoor zijn er verschillende werkwijzen aanwezig. Zeker als we kijken naar de opbouw van administraties, zien we vaak veel individuele administraties.

Marion Welten

Marion Welten

Consultant

Stilstand is achteruitgaan

Individuele administraties hebben op het gebied van rapportages, standaardiseren en automatisering grote gevolgen. Of beter gezegd, het is een flinke strop. Medewerkers van kantoren ervaren hier in eerste instantie geen hinder van, ook heel begrijpelijk. Als je niet weet hoe het anders kan, dan merk je het verschil ook niet.

Kantoren die niet met een standaard administratie werken hebben vaak allerlei losse rapportages per cliënt. Elke cliëntadministratie heeft een eigen werkwijze, hierdoor is het werk overnemen van collega’s lastiger en kunnen er geen standaard werkprocedures worden gehanteerd. Wil een kantoor verder automatiseren, dan zou dat theoretisch gezien voor elke cliëntadministratie afzonderlijk moeten gebeuren, omdat de inrichting verschillend is. Dit is door tijd en geld geen optie. En daarbij komt dat als je niet automatiseert, je als kantoor in feite stilstaat en niet tegemoet kunt komen aan de behoeften van cliënten. Zoals ze zeggen ‘stilstand is achteruitgaan’.

Multivers Accounting Standaard Administratie

De standaard administratie kan worden voorzien van alle mogelijke grootboekrekeningen, eventueel rekening houdend met verschillende branches en bedrijfsvormen.

Voordelen

Het werken met een gestandaardiseerde administratie heeft grote voordelen.

  • Administratieve stamgegevens zijn altijd gelijk;
  • Centrale aanpassing rekeningschema;
  • Gelijke werkwijze;
  • Rapportage voor alle administraties toepasbaar.

 

Toegevoegde waarde ABC (Administratieve Basis Controle)

Indien u al werkt met Multivers Accounting, controleren wij met een ABC de inrichting van de huidige gebruikte basis administratie. Hierop volgt een ABC adviesrapport waarin is uitgewerkt hoe de huidige werkwijze is en welke verbeteringen kunnen worden doorgevoerd om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de standaard administratie functionaliteit.

Dit geeft u de mogelijkheid om de service naar uw klanten toe te optimaliseren.

 

Wilt u meer informatie of advies op maat? Ik help u graag.

Neem contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek.

Marion Welten

Consultant
0493-680681

Wat zeggen onze klanten

“In samenspraak met Unidis werd het me snel duidelijk dat we de standaardadministratie moesten omarmen. Met deze stap implementeren we direct ook de modules Vaste Activa en Permanence en profiteren we optimaal van alle mogelijkheden.”
Hans Schreurs

Assistent Accountant, Schreurs Accountants & Adviseurs

“Dankzij de ABC, de ondersteuning van Unidis en de inzet van onder andere zetten we snelle stappen in de digitalisering van de verwerking van de financiële standaardadministraties tot het maken van een samenstelwaardige kolommenbalans.”
Vincent Otterloo

Partner, Kab Accountants & Belastingadviseurs