Boekhoudvrij ondernemen, ook iets voor u?

Boekhouden of liever niet boekhouden? Het is een logisch gevolg van het ondernemer zijn zoals bijvoorbeeld een inschrijving bij het KvK dit ook is. Dat het een logisch gevolg is, wil dit niet zeggen dat het een onderdeel is van  uw dagelijkse werkzaamheden welke u met plezier uitvoert. Misschien houdt u zich zelfs hier momenteel helemaal niet mee bezig en besteedt u dit uit aan uw accountant. U heeft immers gekozen om te ondernemen, niet om te boekhouden.

U ontkomt er niet aan. Als ondernemer is geld verdienen gewenst en hiervoor moeten nu eenmaal facturen worden verstuurd. Daarnaast moet er ook in de gaten worden gehouden welke facturen zijn betaald, welke facturen betaald moeten worden en welke klanten verblijd mogen worden met een telefoontje of brief aangezien de factuur nog niet is voldaan.

Conclusie, iedere ondernemer heeft te maken met een administratie, in welke mate dan ook.

 

Frank Dijkmans

Frank Dijkmans

Adviseur

 “Foto maken van uw bonnetje, direct een factuur maken als u bij de klant bent en ook nog even snel een betaling de deur uit doen voordat u een herinnering krijgt.”

Nieuwe methode

Een noodzakelijk goed dus, vandaar ook vaak zo lang mogelijk uitgesteld. ’s Avonds of in het weekend is eerder regel dan uitzondering zo is mijn ervaring. Er blijft dus weinig vrije tijd over.

Fijn dat ondernemer zijn…. Maar zoals ik ook bij kantoren en klanten vertel, het kan ook echt anders. Het is even schakelen naar een nieuwe methode, maar het kan echt! En het is super slim.

Hoe gemakkelijk…

Zou het zijn als u via uw telefoon of tablet direct een factuur zou kunnen maken, digitaal kunt versturen naar de klant en direct in uw administratie bij de accountant verschijnt? Of het digitaal aanleveren van uw inkoopfacturen en bonnetjes aan de accountant, waardoor deze direct in de administratie kan worden verwerkt? En dat u hierop aansluitend direct zelf kunt selecteren welke van deze inkoopfacturen u wilt gaan betalen en vervolgens direct een betaalbestand naar de bank kunt sturen?

Boekhoudvrij ondernemen en toch inzicht!

Vanuit elk mobile device (telefoon, tablet of laptop) en een internetverbinding kunt u de basiselementen van een administratie zelf uitvoeren en digitaal vullen. Geen softwarepakket op uw pc of laptop, maar handige apps waarmee u boekhoudvrij kunt ondernemen. Het is overal toegankelijk en erg gebruiksvriendelijk.

U kunt inkoopfacturen verwerken, betalen, factureren en herinneren. Het zijn unieke tools die u kunt inzetten om boekhoudvrij te ondernemen en digitaal kunt samenwerken met uw accountant.

Is dit geschikt voor iedereen?

Nee, dat is het niet. Werkt u met een uitgebreidere administratie bijvoorbeeld gekoppeld met voorraad dan is bovenstaande niet geschikt voor u.

Maar werkt u nu nog met Microsoft Excel en Word, dan ben ik er van overtuigd dat de Unit4 Management Monitor en Basecone van toegevoegde waarde voor u kunnen zijn. Het vergt alleen een andere werkwijze, maar hierdoor gaat u wel tijd overhouden!