Marcel Spoelstra

Marcel Spoelstra is sinds 1992 werkzaam in de accountancy. Marcel is register accountant en partner bij Accountantskantoor Spoelstra & Scherer. Hij geeft lezingen en cursussen voor accountants. Daarnaast adviseert Marcel accountants op het gebied van ICT en andere innovaties binnen accountancy. Aanhanger van het gedachtegoed van Proactive Accountants Network.

Voor sommige echt goede ideeën moet je op reis! Marcel Spoelstra, accountant (en gek op oldtimers), pakte hiervoor zijn koffer en reisde af naar Australië. Hij sprak in “down under” met Rob Nixon en Colin Dunn van het Proactive Accountants Network (Panalitix).

Van deze mannen adopteerde hij met hart en ziel hun ‘LASERCUTIE-aanpak’ voor accountantskantoren. Marcel: “Ik was en ben hier zo enthousiast over, dat ik het gewoon niet kan laten om de belangrijkste ingrediënten uit hun verhalen met andere accountants te delen”.  Marcel schreef hierover een boek: “De reiskoffer van de proactieve accountant” , een selectie uit zijn columns in de periode april 2014-december 2015. Zijn motto: “Heb moed, toon lef en geef gas met je kantoor!”

Het nieuwe efficiency- en verdienmodel

De overgang naar een cloud-omgeving van een accountantskantoor is niet alleen een technische aangelegenheid. De gevolgen hebben een grote impact op het businessmodel van een kantoor. Het vraagt om een complete herziening van de werkwijze, dienstenpakket, prijsgrondslag en facturatie. Ik vertel u over de toepassing van nieuwe oplossingen zoals value pricing en value added services in relatie tot uw kantoorstrategie. Zo transformeert u ook úw kantoor met klassieke accountancydiensten, naar een succesvol proactief advieskantoor.

Marcel Spoelstra is registeraccountant en partner bij Accountantskantoor Spoelstra & Scherer en is adviseur, spreker en blogger over innovaties in accountancy.