Direct iemand spreken: 0493-680685

Procesoptimalisatie door dwarsdenken

Een consultant, ofwel een specialist die veel kennis heeft van Unit4 software, is nodig om een implementatie uit te rollen. Een proces consultant, ofwel generalist daarentegen, is iemand die niet gehinderd wordt door kennis van de software en gebruikt die ook het liefst niet. Want wat voor de één logisch is, is voor de ander helemaal niet logisch. Daarom komt de specialist pas op het laatst.

Out of the Box

Waaróm mensen doen wat ze doen dáár durven we vaak niet naar te vragen. Maar juist díé vragen zijn van groot belang om processen goed te kunnen analyseren.

Het begint namelijk met ‘Out of the box denken’ in plaats van praten over de mogelijkheden van software. Je gaat anders volledig voorbij aan wat iemand nu écht belangrijk vindt. Mijn ervaring leert dat ieder bedrijf anders is, zelfs als je denkt dat je een zelfde soort bedrijf al eerder hebt gezien. Ik stap ook altijd helemaal blanco binnen en laat aan de hand van vragen mensen praten. Ik observeer ze, ik daag ze uit, ik inspireer ze en ik sta stil bij onverwachte dingen.

 

Chantal Linders

Chantal Linders

Adviseur

Patronen waarnemen

Ik ben als proces consultant dan ook meer een dwarsdenker dan een rechtuit denker. Door vreemde vragen te stellen, kan ik ingesleten, inefficiënte patronen blootleggen die niemand waarneemt. Door creatief en dwars te denken doorbreek ik gewoontes. Hierdoor ben ik in staat om bedrijfsprocessen om te buigen, verbanden te leggen, te integreren en iets nieuws ontwikkelen.

En pas als je dat doorbroken hebt dan weet je wat het gaat opleveren. Voor iedere ondernemer is dit het belangrijkste antwoord, wat levert het me op?

Van belang is om er eerst achter te komen om welke processen het gaat en welke mensen en middelen er zijn. Een ‘Excelsheet’ van 15 jaar oud kan de basis zijn voor de business. Ik vind het juist interessant om erachter te komen waaróm die Excelsheet zo belangrijk is. Wat maakt deze sheet zo uniek ten opzichte van andere software? Ik laat mensen vertellen wat ze belangrijk vinden en ik doe niets anders dan waarnemen.

Verandering

Allemaal gelijkgestemden brengt weinig verandering in een proces, daarom is het binnenhalen van een generalist zo belangrijk. Omdat ze naast anders denken, creatief zijn, confronteren en vooral ook betrokkenen meenemen in de verandering.
Want zonder draagkracht heb je niets aan software.

Wilt u eens vrijblijvend de mogelijkheden bespreken?

Neem contact met mij op voor een afspraak.

Chantal Linders

Adviseur

0493-680685

Wat zeggen onze klanten

“Unidis heeft met een helikopterview onze bedrijfsprocessen bekeken en betaalbare alternatieven voorgesteld. Deze stap heeft ons zeker 1 FTE uitgespaard.”

Kelly van Loon

Hoofd Sales, Baten Trading Company

“Na de BIC Scan hebben we een aantal administratieve taken geautomatiseerd. In totaal zijn er vijf grote factuurstromen geautomatiseerd. Alles volautomatisch zonder enig handmatig werk.”

John Bonsink

Manager Finance & Control, RDC Books & More BV

“Door het snelle advies van Unidis hebben we binnen twee maanden onze complete financiële administratie nog verder geoptimaliseerd en besparen we nu veel tijd die we kunnen gebruiken voor andere zaken.”

Ron Stevens

Eigenaar, Imagine ICT