Heb je te maken met het lage btw-tarief dat op 1 januari aanstaande van 6% naar 9% gaat? Dan moet er in Unit4 Multivers en in Unit4 Multivers Accounting ook het één en ander aangepast worden. Het heeft wat langer op zich laten wachten dan de planning was, maar de nieuwe versie is beschikbaar.

Werkwijze btw-wijziging

In eerdere berichtgeving gaven we aan dat er een update komt om de wijziging eenvoudig voor je te maken. Na wat oponthoud en verbeteringen is de nieuwe versie Unit4 Multivers 10.10.0.1 beschikbaar. Deze is volledig getest en downloadbaar. In deze update is ook de API aangepast. Verder worden ook de Management Monitor en Unit4 Multivers Web aangepast.

Indien je de nieuwe versie gaat installeren, of je werkt er al mee als je Online werkt, kun je in hoofdstuk 1 in dit document de werkwijze lezen inzake het nieuwe btw-laag tarief.

Download versie Unit4 Multivers 10.10.0.1

Heeft u een lokaal geïnstalleerde Unit4 Multivers, download dan onderstaand de nieuwe versie.

 

Installatiehandleiding en releasenotes

Indien je zelf de installatie wilt uitvoeren dan is het raadzaam de installatiehandleiding te gebruiken. Klik hier om deze te downloaden.

Lees voor het installeren eerst de systeemeisen, die je kunt vinden in de installatiehandleiding en de releasenotes.

Verder kun je hier de opgeloste changes inzien.

Werk je met de UBC?

Als je werkt met de UBC (Unit4 Business Connector) gelden een paar andere voorwaarden. In dit document is hiervoor kort de werkwijze opgenomen.

Niet over op versie 10.10.0.1

Als je niet op versie 10.10 overgaat, zul je zelf een aantal stappen moeten nemen om met het nieuwe btw-tarief te kunnen werken. Ook dit staat hier kort beschreven, in hoofdstuk 2.

Bijzondere situaties waar je aandacht voor nodig is:

  • Maak je gebruik van Taskmanager voor het importeren van boekingen of orders met het lage btw tarief? Dan moeten de betreffende taken aangepast worden. Overleg op tijd met onze Servicedesk.
    • Vraag ook op tijd aan de aanleverende partij van de bestanden (branchepakket, kassa systeem etc.) hoe zij de nieuwe btw 9% in hun bestanden zullen opnemen.
  • Gebruik je een import of koppeling met de API/UBC/Web API van Unit4 Multivers?
    • Vraag op tijd aan de leverancier van de koppeling (branchepakket, kassa systeem etc. ) hoe zij de nieuwe btw 9% in de koppeling oplossen.

Heb je vragen? Dan kun je contact opnemen met onze servicedesk door te mailen naar service@unidis.nl of bellen naar 0493-680681.