Door: Miriam Ruyten

U kent het wel… Zo rond het einde van het jaar is het even wat rustiger. Maar zodra de feestdagen zijn geweest en de kerstboom is opgeruimd, dan begint de drukte. De btw aangiftes over het laatste kwartaal, de btw jaaraangiftes, afsluiten van het oude boekjaar, opstarten van het nieuwe boekjaar enzovoort.

En dan is het ineens maart

De afgelopen jaren heb ik zelf (als assistent-accountant en als administratrice) in de dezelfde situatie gezeten. In januari begint iedereen vol goede moed te werken, want dit jaar gaat het lukken!! Dit jaar halen we alles op tijd ! En dan is het ineens maart…

De andere kant

Nu ik niet meer bij een accountantskantoor werk, maar bij Unidis zie ik dit fenomeen van de andere kant. En ik zie nu ook mogelijkheden om de jaarlijkse sprint in maart te voorkomen.

Er zijn namelijk tools die het gemakkelijk maken om door het jaar heen administraties te controleren. Dat voorkomt veel problemen die normaal aan het begin van het jaar achterhaald en opgelost moeten worden.

Nog  mooier is het als de administraties altijd bij zijn, zodat u op ieder moment een samenstelwaardige kolommenbalans kunt genereren. We hebben een route opgezet die begint bij het optimaal benutten van de standaardadministratie in Unit4 Multivers Accounting en eindigt bij de samenstelwaardige kolommenbalans.

Mijn advies

Stel u open voor nieuwe ideeën, laat u informeren over de mogelijkheden en probeer ze te bekijken vanuit de toegevoegde waarde voor uw cliënt!

Uit ervaring weet ik dat het niet gemakkelijk is om dingen te veranderen. Ik kan in ieder geval zeggen dat ik dacht ‘waarom hebben we het onszelf niet veel makkelijker gemaakt al die jaren’.

Wat u onderweg tegenkomt aan keuzes en nieuwe mogelijkheden bespreken we graag verder met u.

Alles op tijd halen, zonder stress? Het kan!

Miriam Ruyten

Servicedesk Medewerker