2018 begint nú

Een jaarovergang in Unit4 Multivers is niet ingewikkeld. Het zijn vaste stappen waarin we u op diverse manieren kunnen ondersteunen. Tenminste, als de administratie eerder op orde is. Als de aansluiting tussen subadministraties en het grootboek ontbreekt, wordt een vlotte jaarovergang onmogelijk. unit4 jaarafsluiting

Onze drukste periode van het jaar (januari/februari/maart) zijn we niet zozeer bezig met hulp bij de jaarovergang maar juist met vragen over afwijkingen die een vlotte jaarovergang verhinderen. Toch kunnen de meeste afwijkingen niet door ons opgelost kunnen worden: het is aan u en uw accountant om te bepalen hoe dingen gecorrigeerd moeten worden. U kunt dit voor zijn door nu al een controle administratie te doen en eventuele inconsistenties aan uw accountant voor te leggen.

Belangrijk: om te zorgen dat onze lijnen niet verstopt raken met vragen die gaan over inconsistenties zullen we waar nodig verwijzen naar het beschikbare informatie materiaal. Op die manier zorgen we in ieders belang dat de Servicedesk óók aan het begin van het jaar voldoende tijd heeft voor al uw vragen die een hoge prioriteit hebben. Nog eens nalezen over hoe de Servicedesk werkt en hoe prioriteiten bepaald worden?
Zie https://www.unidis.nl/hoe-werkt-het-op-de-servicedesk/  voor meer informatie.

Hulp bij uw jaarafsluiting

Voordat u, samen met ons, in 2018 verder kunt bouwen aan betere prestaties is het eerst tijd om 2017 boekhoudkundig af te sluiten. We helpen u graag de jaarovergang in Unit4 Multivers op een soepele manier te laten verlopen.

Dit jaar hebben we drie manieren om u te ondersteunen:
1.   De handleiding jaarafsluiting 2017-2018
2.   Een jaarafsluitingsconsult
3.   Een handige instructiefilm jaarafsluiting op YouTube
Zo kunt u zelf kiezen of u ondersteuning wilt en in welke mate.

 

1. De handleiding jaarafsluiting 2017-2018

In de handleiding vindt u alles wat u moet weten over de overgang naar een nieuw boekjaar.
Klik hier voor de handleiding.

 

2. Jaarafsluitingsconsult: goed geregeld voor maar 30 minuten

Heeft u geen tijd voor een jaarafsluitingstraining, of wilt u juist extra zekerheid voor een snelle en correcte jaarafsluiting? Boek dan tijdig een jaarafsluitingsconsult voor januari 2018. Wij loggen in op uw systeem en begeleiden de stappen die nodig zijn om 2017 af te sluiten. Door het inloggen op uw systeem kunnen wij uw scherm overnemen waar nodig en zien wij precies dezelfde gegevens als u.

Het consult omvat:
–    Controle aansluiting (sub-)administraties; 
–    Controle gebruikte reeksen; 
–    Doorlopen stappen afsluiting 2017 en opening 2018 in Unit4 Multivers.

Uw administratie 2018 is daarna klaar voor gebruik.

U dient zelf vooraf een back-up van uw Unit4 Multivers database te maken. Mocht tijdens de controle blijken dat uw administratie niet aansluit, dan is het uitgangspunt dat u en/of uw accountant zorgen voor het herstel. Daarna kunt u contact met ons opnemen om het consult opnieuw te plannen. Aan het opnieuw plannen van een consult, wat door ontbrekende aansluiting is afgebroken, zijn geen meerkosten verbonden.

Het consult kost 30 minuten van uw Service+ dienstenbundel voor de eerste administratie en 10 minuten voor iedere volgende. Bel of mail met onze servicedesk om de afspraak in te plannen: 0493-680681 / service@unidis.nl.

 

3. Een handige instructiefilm jaarafsluiting op YouTube.

We helpen u graag de jaarovergang in Unit4 Multivers op een soepele manier te laten verlopen.