Uw mailbox zit vol met mail inzake de AVG, privacy verklaringen en verwerkersovereenkomsten. Het meeste heeft u waarschijnlijk al keurig gedocumenteerd. Maar hoe zien uw interne procedures eruit? Denk bijvoorbeeld aan inlogprocedure. Voldoen deze aan de AVG en loopt u geen risico op een datalek? Wij vragen u stil te staan bij de volgende situaties en uzelf af te vragen hoe het bij u geregeld is. 

Het wachtwoord drama! Waar slaat u ze op?

Hoeveel accounts heeft u waar u dagelijks op inlogt? Met verschillende wachtwoorden, die u zeker wel eens vergeet. Waarschijnlijk heel herkenbaar: inloggen, wachtwoord vergeten, opnieuw opvragen. En wat doet u om wachtwoorden te onthouden? Misschien slaat u ze op in een lijst welke u opslaat op uw pc. Niet echt veilig!

Met wie deelt u inloggegevens?

Worden er bij u  wel eens inloggegevens gedeeld met meerdere collega’s of zelfs bedrijfsbreed? Er zijn applicaties waarbij er één licentie beschikbaar is waar meerdere collega’s, een hele afdeling of zelfs het hele bedrijf gebruik van maakt. Soms worden de inloggegevens per e-mail met elkaar gedeeld, wat niet verstandig is.

Wat als een medewerker uit dienst gaat?

Als een medewerker uit dienst gaat, zijn uiteraard zaken die geregeld moeten worden. Accounts opheffen of blokkeren is daar één van. Dat is heel belangrijk, omdat tegenwoordig bijna alle applicaties via de cloud te benaderen zijn. Even inloggen en alle gegevens zijn beschikbaar. Hiermee loopt u risico op een datalek.

Zo kan het ook anders

Het kan anders. Conform de AVG en ook nog eens heel erg handig. Al uw applicaties vanuit één plek beheren, online én veilig. SecureLogin is een oplossing waarmee u, met een single sign on, gemakkelijk uw applicaties kunt starten. Het is vergelijkbaar met uw bureaublad op uw computer, alleen dan online. Het is ook mogelijk om wachtwoordbeheer op hoger niveau te managen, zodat uw medewerkers niet beschikken over de wachtwoorden. Dit voorkomt een hoop risico’s.

Stelt u zich eens voor, dat u dagelijks slechts één keer hoeft in te loggen en dat u vanuit uw bureaublad alle applicaties kunt opstarten zonder dat u een wachtwoord hoeft in te vullen. Hoe fijn is dat!

Bekijk de introductievideo en maak kennis met SecureLogin!

Wilt u het zelf eens proberen? Dat kan nu 14 dagen gratis!